--->>> PORTALGURU <<<---


Főoldal
Vendégkönyv
Fórum
Blog 
Itt hirdess!!!
Bannereim
Frissítések 
Díjaim 


Hogyan ???
Vezérlő menü
HTML tanfolyam
Kódok 
Kódpróba
Újdonságok a Gp-n
Pánik


Design szettek
780 pixeles szettek
Glitteres szettek
CSS kódok
Fejlécek 
Hátterek (1131 db)
Menük 
Hirdető dobozok
Naptárak
Naptáras órák
Avatarok  (270 db)
GIF-ek (138 db)
Glitterek
Átlátszó képek (451 db)
PSP brush 
PSP mask 
PSP Textures 
Modulhátterek
Képes keretek I.
Képes keretek II.
Glitteres keretek
Csipkés keretek
Átlátszó keretek
Oldalhátterekhez keretek


Stílusok
Új stílusok 
Színkódok nevei
Színkód generátor
Hasznos linkek 

Letöltések 

Elkészült rendelések 

Kedvcsináló 

 

 

Fantától kaptam, köszönöm!!!


Kedvenc oldalam

Fantától

 

           

Eddig 15 sablonhoz készült webszett!

Eddig 126 db 780 pixeles webszett!

Eddig
32 db extra szett!

2009.10.23.
Új menüpont a Kellékeknél:
PSP Textures!

114 db új kép
Használat leírásával!2009.10.10.
  8 db új design szett
Ezek csak az EXTRA-s
oldalamon láthatók

http://semilin.extra.hu

 

  Ha kérdésed van, írj a FÓRUM-ba!

 
Gyere máskor is!
 
semilin

 

 

 

 

 

           

     

     

SMS hirdetőfal - Megéri!
 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél! Iratkozz fel!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Látogatottság
Indulás: 2007-07-04
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 

 


 

Page Ranking Tool

 

PageRank Kereső optimalizálás


 

 

 

Az oldal elköltözött, frissítések itt már nem lesznek!!! Gyere az új helyre: http://webdesign-graphic.hu Klikk!!!

HTML tanfolyam
HTML tanfolyam : 9. lecke - Játék a képekkel, hirdető doboz

9. lecke - Játék a képekkel, hirdető doboz

  2008.02.05. 14:05


9. lecke

Játék képekkel - hirdető doboz

Az előző leckében megtanultuk, hogyan lehet a MARQUEE utasítás segítségével mozgó szövegeket elhelyezni weboldalunkon. Maradjunk még egy kicsit ennél az utasításnál és nézzük meg, hogyan használhatjuk képek - pl. buttonok, bannerek - mozgatására.

A példánkban azt szeretném, ha a hirdetődobozban elhelyezett képekre klikkelve, egy link segítségével a kép eredeti méretében jelenne meg. Természetesen pl. buttonok vagy bannerek esetében a klikkelésre az adott oldal URL címét kell megadni link-ként.

Lássuk a példát:

 

Legújabb portrék

Kód:

Jól látszik, hogy itt is egymásba ágyazott utasításokkal dolgozunk.

A rózsaszínnel jelölt MARQUEE utasításba ágyaztuk a kékkel jelölt szöveges és a sárgával jelölt link ill. kép részt megjelenítő utasításokat.

Vegyük sorra, mi mit jelent:
   
MARQUEE utasításban
(rózsaszín rész)

Az előző leckéből már ismert paraméterekkel egy 2 pixel szegélyvastagságú, zöld színű (#008000) pontozott vonallal határolt (dashed), 160 pixel szélességű, 120 pixel magasságú dobozt hoztunk létre. A doboz háttérszínét most nem színként, hanem háttérképpel határoztuk meg a background-image:url('.....') paraméterrel.
A pontozott rész helyére a te képed URL címét kell írni. Ha nem akarsz háttérképet, akkor ezt a paramétert egyszerűen elhagyhatod, ilyenkor a doboz "átlátszó" lesz.

   
P ill FONT utasításban
(kék rész)

A dobozban lévő szöveg tulajdonságait adjuk meg.
Középre igazított (align="center"), 12 pixeles (size=3), sárga (color="yellow") betükkel írunk. A szöveget a STRONG utasítással tesszük félkövérré. A 2 db BR utasítás 2 soremelést jelent.

   
A ill. IMG utasításban
(sárga rész)

Ezt a részt annyiszor ismételjük, ahány képet akarunk elhelyezni a dobozban. A példánkban 4x.
A link klikkelésre új ablakban nyílik meg (target="_blank")
A href="...." paraméterben a pontok helyére az eredeti méretű kép URL címét kell írni. (Button vagy banner esetében a megnyitni kívánt weboldal URL címe.)
Ezután az IMG parancsban az src="....." paraméterben a pontok helyére a pici kép URL címét adjuk meg. (Button vagy banner esetében a button vagy banner képének URL címe) Példánkban a pici kép mérete 90 pixel széles és 120 pixel magas.

Nem írtam le részletesen az egyes utasítások paramétereit, hiszen ezeket már ismernünk kell az előző leckékből:))

Az alábbi példákban a kódot kimásolhatod (Ctrl+C) majd az alul lévő kódpróba dobozba bemásolhatod (Ctrl+V). Ott aztán alakítsd kedvedre, mindig nézd meg az eredményt. Ha már minden olyan, ahogy szeretnéd, mentsd el magadnak és máris csudaszép hirdető dobozaid lesznek:))

Legújabb portrék

  Felfelé 

Legújabb portrék

  Lefelé 

  Jobbra 

  BalraKódpróba (itt gyakorolhatsz)


 

    Váltakozó
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!